Спільна перемога у обласних змаганнях

Стратегія національно-патріотичного виховання дітей та молоді орієнтує педагогів НВО « Новомиргородська ЗШ І-ІІІ ст. №3 – ДНЗ» на виховання найкращих якостей громадянина-патріота. Цьому сприяє Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), метою якої є виховання у молоді глибоких національно-патріотичних переконань, підготовки до військової служби та захисту своєї Вітчизни. Змагання полягають у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування, на районних, обласних та всеукраїнському етапах, в ході яких відбувається відбір кращих команд та визначення переможців.

З 14 по 18 червня 2018 року у мальовничому місті Світловодську , на берегах Дніпра відбувся обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»).

Цьогоріч у грі взяли участь 33 рої зі всієї області. Честь Новомиргородщини захищали переможці районного етапу гри «Сокіл» ( «Джура») – рій НВО «Новомиргородська ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – ДНЗ» «Січові братчики» в складі : Панфілова Андрія, Панфілова Артема, Студінського Володимира, Усачова Олександра, Уманця Максима, Малюти Владислава, Горохової Олександри , Бардіної Анастасії, та запасних гравців Німенка В'ячеслава і Поліщук Наталії, під керівництвом учителів Захисту Вітчизни Рябошапка В.О., Масляної К.М. та учителя географії Федорова М.М.

Упродовж п'яти днів джури змагалися за першість в таких етапах: «Ватра», «Рятівник», «Добре діло», «Впоряд», «Таборування», «Туристсько – спортивна смуга перешкод», «Стрільба з пневматичної зброї», «Пластун», «Відун», «Перетягування линви».

Програма змагань була дуже насиченою. Урочисте відкриття розпочалося парадом роїв в супроводі дитячого оркестру, який рухався чарівною набережною Кременчуцького водосховища. Учасників гри вітав губернатор Кіровоградської області Кузьменко С.А., а також міський голова м.Свідловодська Козярчук В.В. та директор комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму краєзнавства спорту та екскурсій учнівської молоді» Лісота А.А.

Урочистості швидко промайнули. Попереду на всіх учасників чекали серйозні випробування. Під час змагань діти жили в наметах, облаштовували свій побут, готували їжу. Що теж було одним із конкурсів і оцінювалося суддями.

Кожен день гри був захоплюючим і непередбачуваним. Розпочалися випробування конкурсом «Ватра», під час якого учасники представляли творчо-мистецький звіт рою. Наш рій презентував театралізоване дійство, присвячене учасникам АТО нашого краю. Слідуючим етапом змагань був конкурс «Рятівник», де вихованці показали вміння надавати першу долікарську допомогу з елементами рятувальних робіт.

Наступного дня боротьба продовжилася конкурсом «Впоряд», який проходив у вигляді демонстрації навичок зі сройової підготовки та творчого завдання, яке полягало у злагодженому та чіткому показі різноманітних елементів впоряду. У цей же день команди представляли звіти про доброчинні справи - «Добре діло», які вони зробили протягом року.

Новий день гри розпочався змаганням «Туристсько- спортивна смуга перешкод», де діти показували свої навички зі спортивного туризму. Продовжився день змагань інтелектуальною грою-вікториною «Відун», де учасники демонстрували знання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України.

Слідуючий день включав змагання «Стрільба», де джури проявили свої вміння зі стрільби з пневматичної зброї, та інтелектуально-творче змагання «Пластун», яке проходило у вигляді інтелектуально-експерементальної гри з військово- спортивними та туристсько-краєзнавчими елементами з використанням методик квестів. Також в цей день проходило силове змагання «Перетягування линви», де учасники гри показали свої фізичні можливості.

Швидко промайнули дні змагань. Були перемоги і поразки,

сльози радості і прикрощів. Але наш рій виборов почесне 4 місце і під час урочистого закриття отримав грамоти та дипломи.

Це спільна перемога вчителів, учнів, батьків,райдержадміністрації, спонсорів.

Хочеться сказати щирі слова подяки за фінансову підтримку для придбання туристичного спорядження голові райдержадміністрації Сенченку О.О., начальнику відділу освіти молоді та спорту Єпанчі О.В., голові ФГ « Юрія» Свистунову Ю.В., директорам господарств с. Пурпурівка Трохименку І.Д.,

Шадлову О.В. за виділені паливно-мастильні матеріали; сільському голові Сажевському В.І. , водію шкільного автобуса Грузденко О.М. Адже саме ваша небайдужість допомогла нам достойно виступити на обласному етапі всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»).

Така повсякдена праця, таких людей вносить свій вклад у швидкоплинний потік життя. І всі ці люди творять добро — добро для кожного, добро для всіх, добро для народу. Учасники гри та їх наставники впевнилися, що інтерактивні форми роботи формують почуття колективізму, виховують у молоді високі морально-психологічні й бойові якості на теренах національних козацьких традицій. Гра «Сокіл» («Джура») сприяє вихованню духовно й фізично розвиненого юного покоління суверенної України на історично сформованих засадах національного світогляду і здорового способу життя у дусі відданості Батьківщині та її народу.

Вчитель біології НВО №3 Масляна К.М.


Галерея "Джура 2018 - Обласні змагання"

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.