Тема:«Як потрапляє хліб на стіл»

Мета: ознайомити дітей із надходженням хліба на стіл, правилами поводження з хлібом, розвивати мовлення, словниковий запас слів, увагу, пам’ять; виховувати бережливе ставлення до хліба.

Обладнання:хліб, сіль, рушник, колоски.

Хід заняття

І. Організаційна частина

Вже дзвінок нам дав сигнал,
Працювати час нас настав
Тож і ми часу не гаймо,
До роботи приступати

Сьогодні у насвиховне заняття. Тему дізнаєтесь, коли відгадаєте загадку.

В полі ріс я, колосився
На стеблині уродився.
А тепер мене ви ріжте,
На здоров’я смачно їжте. (хліб)

- Отже, на сьогоднішньому занятті ми будемо говорити про хліб, як правильно з ним поводитися.

ІІ. Основна частина

Розповідь з елементами бесіди

« Хліб » – яке це коротке слово. Але скільки в ньому тепла. З хлібом пов’язано так само багато у нашому житті. Цей продукт харчування став символом праці і миру. З давніх-давен наш народ над усе цінує хліб. Адже, хліб – це достаток. Люди це слово вимовляють з пошаною. А крім хліба, які вироби з борошна ви знаєте?

2. Робота над прислів’ями

- Діти, які прислів’я ви знаєте про хліб?
Сила від хліба, хліб від землі.
Хліб батько, вода мати.
Зима без снігу, літо без хліба.

3. Робота над казкою «Круть і Верть»

- Діти, а зараз ми з вами пригадаємо казку. Хтось починає розповідати, а інший буде продовжувати.

4. Фізкультхвилинка

1, 2, 3, 4, 5 вийшов зайчик погулять,
Він стрибає 1, 2, 3, а ну, спробуй сам зроби 1, 2, 3,
А ведмедик, ведмедик ходить він ось так кумедно
А голівка у сороки крутиться в усі три боки
У травиці сироїжки, поклоніться всі до ніжки.

5. Розповідь з елементами бесіди

- А зараз поговоримо про те, як хліб попадає до нас на стіл.

Спочатку трактористи орють землю, потім сіють зерно. Воно росте, наливається росою, ніжиться на сонці. Настають жнива, комбайни молотять зерно. А машини відвозять його на склад, там його сортують. Потім завозять у млин, де мельник меле його на борошно. Потім борошно завозять у пекарню. Там пекарі печуть хліб.

Давайте на хвилинку уявимо собі, що ми з вами пекарі. Які інгредієнти ми будемо додавати, щоб вийшов у нас смачний і запашний хліб?

Склад: борошно, сіль, цукор, вода, яйце, все перемішуємо і виходить у нас тісто. Кладемо у форму і випікаємо у печі. Пізніше його везуть у магазин, де ми його з вами купляємо.

6. Хвилинка – цікавинка

З хлібом пов’язано дуже багато народних звичаїв і традицій.
Потрібно доїдати хліб – тому, що у ньому залишається твоя сила.
Коли виряджала мати в дорогу сина – давала йому хліб.
У нову хату заходять з хлібом, і гостей зустрічали з хлібом і сіллю.

7. Розповідь з елементами бесіди

У 1932 – 1933 роках в Україні був травний час, коли люди не мали, що їсти. Приходили до хати і все забирали. Люди працювали цілий день. А ввечері їм давали маленькі скибочки хліба, якими мали прогодувати сім’ю. Від тоді люди почали добре ставитися до хліба, його шанують, коли він паде зі столу, його піднімають і цілують, щоб хліб не образився.

- Діти, як ми повинні ставитися до хліба? (…)

ІІІ. Заключна частина

- Діти, люди яких професій задіяні в тому, щоб хліб потрапив до нас на стіл? (…)

- Які традиції і звичаї ви запам’ятали? (…)

- Як правильно поводитися із хлібом? (…)

То ж шануймо хліб, бо хліб – усьому голова.

Презентація

/Files/images/IMG_20181001_102105.jpg /Files/images/IMG_20181001_102236.jpg


Було проведено заняття «Умілі рученята» з учнями третіх класів.
Провела вихователь групи продовженого дня Кадомець Альона Олегівна

/Files/images/IMG_20181205_151048.jpg /Files/images/IMG_20181205_155911.jpg /Files/images/IMG_20181210_160033.jpg /Files/images/IMG_20181212_083006.jpg /Files/images/IMG_20181212_083044.jpg


23.11.2017 року
Засідання МО на тему: “Здоров’язберігаючі педагогічні технології – запорука креативності початкової школи”

/Files/images/DSCF0487.JPG


ПЛАН ЗАСІДАНЬ ШКІЛЬНОГО МЕТОДИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ
ВИХОВАТЕЛІВ ГПДНА 2017-2018 НАВЧАЛЬНИЙ РІК
Дата Зміст Відповідальний
І. Засідання. Організація навчально-виховного процесу на ГПД
СЕРПЕНЬ.
31.08.2017 Аналіз роботи ШМО вихователів ГПД за 2016-2017 навчальний рік. Голова МО Вихователі ГПД Голова МО Голова МО
Обговорення та затвердження плану роботи на наступний навчальний рік.
Схвалення планів роботи вихователів ГПД.
ІІ. Засідання. Здоровязберігаючі педагогічні технології – запорука креативності початкової школи
ЛИСТОПАД.
13.11-17.11.2017 23.11.2017 Відкриті заходи Вихователі ГПД
Обговорення відкритих виховних заходів. Голова ШМО, Вихователі ГПД
Формування здоров’язберігаючої компетентності молодших школярів. Левченко Л.А.
Технологія духовності в системі виховної діяльності групи продовженого дня в сучасній школі. Кавуньова А.О.
Особистісно орієнтована взаємодія і спілкування – важлива складова професійної компетентності вихователя. Особливості організаційної роботи вихователів у 1 класі. Хомич Н.І.
ІІІ Засідання. Креативна освіта в початковій школі: пошук, проблеми, вирішення
СІЧЕНЬ.
10.01.2018 Методика організації самопідготовки у групі продовженого дня. Нецька А.В.
Фізичне виховання, охорона здоров’я дітей, формування здорового способу життя в умовах ГПД. Гавриленко Л.В.
Інтерактивні технології організації життєдіяльності груп продовженого дня в умовах школи нового типу. Фартушна О.Д.
ІV. Засідання. Результати навчально-виховного процесу на ГПД
БЕРЕЗЕНЬ - ТРАВЕНЬ.
19.03-23.03.2018 22.05.2018 Відкриті заходи Вихователі ГПД
Обговорення відкритих виховних заходів. Голова ШМО, Вихователі ГПД
Планування роботи на 2017-2018 н.р. Вихователів ГПД
Аналіз роботи вихователів ГПД за 2016-2017 н. р. Голова МО Нецька А.В.

09.02.2016 року відбулися методичні посиденьки ШМО вчителів початкових класів, класних керівників та вихователів групи продовженого дня на тему “Реалізація Державного стандарту початкової освіти”

/Files/images/P2090947.JPG /Files/images/P2090950.JPG


Засідання методичного об'єднання вихователів ГПД по темі "Теоретичні основи концепції морального виховання в початковій школі"

/Files/images/DSC06560.JPG/Files/images/DSC06561.JPG



Рухливі ігри під час проведення занять в групі продовженого дня (Завантажити)

Скочко О.А., вихователь групи продовженого дня 3-А класу, провела заняття "Готуємось до свята всіх жінок", на якому вихованці приготували подарунки для мам, бабусь та сестричок своїми руками.

/Files/images/SAM_4919.JPG

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.